Tuesday, September 29, 2009

‘Homestyle’ Iftar bersama Riz, Angels dan keluarga

Riz ceria ketika majlis berbuka puasa pertengahan Ramadan lalu. -foto Riz Angles.

BERTEMPAT di sebuah banglo Villa Ukhuwah, Persiaran Titiwangsa, penyanyi Riz AF6, peminat yang dinamakan Angels serta keluarga menganjurkan majlis berbuka puasa istimewa pada 6 September lalu.

Majlis bermula dengan jam 5.30 petang untuk pendaftaran para tetamu. Lebih kurang 50 orang peminat yang sudi hadir untuk menyerikan majlis.

Riz sempat bersolat jemaah Maghrib dan Isyak dengan peminat dan keluarganya.

Agenda, selain dari berbuka puasa, beramah mesra dengan lebih akrab lagi dengan peminat, Riz mengambil peluang yang ada untuk diadakan solat Jemaah Maghrib, Isyak justeru sembahyang Terawih bersama-sama peminatnya yang di ketuai oleh imam, Ustaz Muaz. Bagaikan sebuah keluarga yang besar , bertemu bagaikan majlis “Reunion” antara keluarga sudah tentu menjadi lebih kecoh dan ceria pada petang itu.

Sesiapa sahaja boleh mendekati Riz, berbual mesra bagaikan silaturahim yang jitu mengukuhkan lagi tali persaudaraan di bulan Ramadhan. Tepat jam 7.20 petang dengan laungan azan, Riz dan peminat-peminatnya berbuka puasa dengan rasa syukur ke hadrat Allah s.w.t yang memberi kemudahan dan rezeki pada itu.

Kuih-muih dan juga makanan pencuci mulut di bawa oleh para peminat sebab Riz ingin merasa masakan dari peminatnya.

Termasuk makanan menjamu selera berbuka puasa seperti nasi tomato, nasi putih, dalca, ayam masak merah, acar, sambal udang, dan laksa. Setelah selesai menjamah makanan, masing-masing mengambil tempat untuk sembahyang berjemaah Maghrib.
Setelah selesai sembahyang Maghrib, sesi beramah mesra dan sesi mengambil gambar antara peminat-peminat dengan Riz.

Ada juga yang mengambil kesempatan bergambar di sekitar banglo Villa Ukhuwah. Tidak lama kemudian, sembahyang jemaah Isyak dan diikuti dengan sembahyang terawih.

Untuk pertama kalinya, Rizfc mengadakan majlis sebegini dan ramai peminat yang terharu begitu juga dengan Riz akan silaturahim yang terjalin lebih dari setahun.
Lebih-lebih lagi kedua-dua orang tua Riz yang mesra disapa uncle Zaizi dan mak Som serta kakaknya Emma dan tunangnya serta rakan-rakannya sudi meluangkan masa bersama-sama peminatnya yang setia. Riz dengan angelnya, berkumpul membuat satu bulatan dan masing-masing berbual sambil meluahkan rasa hati antara peminat terhadap Riz.

Riz berulang kali mengucap terima kasih dan rasa penghargaannya terhadap peminat yang masih berdiri teguh menyokong akan perjalanan kariernya.

Riz mengambil kesempatan dengan menyanyikan single lagu kedua ‘Bermula Semula’ secara acapella untuk peminatnya.

Walaupun, hanya korus tetapi ianya memadai untuk menjadi santapan halwa telinga pendengar peminat-peminatnya. Majlis berlangsung hingga jam 11.30 malam dan yang paling menyeronokkan acara bergotong-royong untuk mengemas dan mencuci pinggan mangkuk ala-ala rewang lagi dan Riz turut membantu dan itu membuat peminat merasa lebih terharu.

credit to: Mstar Online

No comments:

Post a Comment